Panggilan Sukarelawan Joomla!

Sertai komuniti Joomla! Malaysia dan jadilah sebahagian dari sukarelawan yang membangunkan perisian Joomla CMS yang terhebat.

JoomlaDay Malaysia akan diadakan pada 13 Ogos 2016. Kami memerlukan sukarelawan untuk menjadi sebahagian dari pihak penganjur. Selaku sukarelawan anda berpeluang untuk merangka dan melaksanakan JoomlaDay Malaysia 2016.

Baca selanjutnya...

Joomla 3.5 Dikeluarkan!

Joomla! 3.5 telah dikeluarkan. Kemaskini laman web anda kepada Joomla! versi terbaharu dan capai lebih lagi dengan Joomla! 3.5

Baca selanjutnya...

Kemaskini Joomla 3.4.7 (Masalah Keselamatan) & Patches bagi Joomla versi 1.5, 2.5

Joomla! 3.4.7 kini boleh dikemaskini. Ini adalah keluaran keselamatan untuk siri 3.x  Joomla bagi menangani masalah keselamatan kritikal dan satu masalah keselamatan tahap rendah. Kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman web anda dengan segera.

Kemaskini ini hanya mengandungi penyelesaian keselamatan; tiada perubahan lain dilakukan berbanding dengan keluaran Joomla 3.4.6.

Baca selanjutnya...

Masalah Keselamatan dalam versi Joomla 3.4.4 ke bawah! Tindakan segera diperlukan.

Versi Joomla! 3.2 hingga 3.4.4 terdedah kepada masalah keselamatan yang sangat bahaya melalui SQL injection yang boleh menyebabkan laman web Joomla digodam.

Projek Joomla telah keluarkan kemaskini versi 3.4.5 yang membawa patch kepada 3 permasalahan utama seperti berikut;

Masalah keselamatan utama

ALL NEW USERS please use Login with Facebook feature below to login or register. It also will link your existing account with facebook 1 click login.